Kriisiapu

Kriisiapu

Kriisi voi olla seurausta erilaisista elämänvaiheista tai tapahtumista. Kriisin taustalla voi olla äkillinen muutos, järkyttävä tapahtuma tai se voi olla myös seurausta useista samanaikaisista kuormittavista asioista. Elämäntapahtumien stressaavuus ja kasaantuminen voi olla tällainen: mm. puolison tai lapsen kuolema, avioero, läheisen perheenjäsenen kuolema, oma vakava sairaus tai onnettomuus, työttömyys, työstä irtisanominen, eläkkeelle jääminen.

Kriisissä tavallisimpia tunteita ovat järkytys, pelko, viha, ahdistus, muistihäiriöt, suru ja epäusko. Kriisiin voi liittyä myös erilaisia fyysisiä tuntemuksia kuten päänsärkyä, palelua, pahoinvointia, unettomuutta, hikoilua sekä lihasjännitteitä.

Työskentelyn lähtökohtana on asiakkaan kokema keskusteluntarve. Tunteiden purkaminen ja niiden jäsentäminen tuen avulla ovat auttamisen lähtökohta.
Tavoitteena on vahvistaa asiakkaan olemassa olevia voimavaroja sekä yhdessä löytää uusia selviytymiskeinoja haastavaan elämäntilanteeseen. Kriisihoito vahvistaa arjessa selviytymistä ja mahdollistaa paremman arjen hallinnan.

Kriisihoidon tiheys räätälöidään aina asiakkaan kanssa yhdessä.

Olet tervetullut keskustelemaan haastavasta elämäntilanteesta!